Affinity®

Vår Affinity Collection består av 144 harmoniska nyanser som designades speciellt för att göra det enkelt för dig att skapa vackra, perfekt balanserade färgkombinationer för varje rum – och skapa färgflöde i hela ditt hem!

Utforska samlingen
Vi kombinerade konst, våra skickliga färgspecialister och vetenskap – matematiska modeller som bekräftar förhållandet mellan färger för att skapa Affinity Collection.

Vår ide´är att noggrant välja färger där alla färger delar samma tre grundläggande egenskaper.

Färgbild
Det är den grundläggande färgen vi ser – regnbågens färger: röd, orange, gul, grön, blå, indigo och violett.

Värdet
Är en beskrivning av hur ljus – mörk en färg är Till exempel är rent vit det lättaste och rent svart är den mörkaste färgen. Varje färg har ett värde inom detta intervall.

Chroma
Beskrivs ofta som färgrikhet eller mättnad; Det beskriver intensiteten i en färg. Tänk på skillnaden mellan en röd tegelsten och en röd vallmo. Vallmoen har en högre chroma och tegelstenen har en lägre chroma, men båda är röda och de kan ha samma mängd ljushet också.

Så hur väljer vi harmoniska färger?
Vi väljer färgerna som delar en eller flera av de tre nyckelegenskaperna. Färger som är samma färg, men varierar i värde (tänk marinblå och babyblå) kommer nästan alltid att harmonisera. Färger som har liknande chroma även om de är olika, jobbar på samma sätt.

Liknande färger

Fler nyanser

Fungerar bra ihop med