Benjamin Moore & Co., ett Berkshire Hathaway-företag, grundades 1883.

Om Benjamin Moore & Co

Benjamin Moore & Co. står i spetsen för produktinnovation, med ett engagemang för forskning och utveckling som är oöverträffad inom arkitektonisk färgindustri.

Benjamin Moore har ett obevekligt engagemang för hållbar tillverkning och fortsätter att utveckla det mest miljömässigt ansvarsfulla formuleringar som är möjliga.
I Benjamin Moores laboratorier och fabriker arbetar forskare och tekniker med att överträffa produkternas redan överlägsna appliceringsegenskaper, prestandaegenskaper och miljösäkerhet.

Benjamin Moores kunskap inom kulör och att hitta den perfekta färgnyansen inspireras av att kunderna säger ”det är denna kulör vi vill ha”. I mer än ett århundrade har förtagets engagemang för att producera överlägsna produkter och ojämförliga kulörer haft sina fördelar: Benjamin Moore är förstahandsvalet av inredningsarkitekter och designers. Människor som väljer våra produkter vet att de kommer att få inspiration och stöd för att göra sin vision verklighet. De uppskattar våra extraordinära kulörer och produktprestanda. Deras förtroende definierar Benjamin Moore.

År 1883 öppnade Benjamin Moore och hans bror Robert Moore Brothers i Brooklyn, New York. Som sanna entreprenörer började de med $2,000 och en enda produkt, Moore’s® Prepared Calsom Finish, som uteslutande såldes via exklusiva återförsäljare. Moore Brothers byggde sitt företag på Benjamin Moores övertygelse om att en hängivenhet och själ i tillverkningen ger en överlägsen kvalité.

Nu

Idag är Benjamin Moore & Co., ett Berkshire Hathaway-företag, en framstående och innovativ tillverkare av högkvalitativa färger och ytbehandlingar för inom- och utomhusbruk med lång hållbarhet. Vi fortsätter som ledande inom den arkitektoniska färgindustrin med produkter som sätter nya standarder för excellens. Vi säljer de finaste färgerna genom ett nätverk av oberoende återförsäljare och distributörer över hela världen.